לימודי ציור מנשר - אמנות-שני-דיכנר
צור קשר

לימודי קולנוע במנשר - בית ספר לקולנוע

לימודי קולנוע מנשר - בית ספר לקולנוע

לימודי קולנוע מנשר

מחלקת לימודי קולנוע וטלוויזיה במנשר שואפת להכשיר בוגרים איכותיים ויוצרים מקוריים שישתלבו בכל תחומי העשייה הקולנועית.

במסגרת בית הספר לקולנוע לומדים את כל תחומי העשייה: בימוי עלילתי, בימוי דוקומנטרי, תסריט, צילום קולנוע, עריכה, הפקה בקולנוע, תאורה, סאונד, עריכת סאונד, לימודי משחק מול מצלמה, מוזיקה לסרטים, תולדות הקולנוע, קולנוע ישראלי, אירופאי, אמריקאי, דרום אמריקאי, ים תיכוני, קולנוע חברתי פוליטי ועוד.

במהלך לימודי קולנוע וטלוויזיה במנשר יתנסו הסטודנטים במגוון סגנונות עשייה וירכשו כלים מקצועיים על מנת להתמודד עם המורכבות ועם הייחוד של המציאות הישראלית. תכנית לימודי הקולנוע הדינאמית במסגרת בית ספר לקולנוע במנשר מאפשרת בחירת מסלול אישי לכל סטודנט על פי נטיותיו וכישוריו החל מהשנה השניה. הקו המנחה את לימודי קולנוע הוא פלורליזם אמנותי, תוך שימת דגש על חיפוש אמצעי מבע חדשים. מחלקת לימודי קולנוע וטלוויזיה במנשר מאפשרת התאמת מערכת אישית לכל סטודנט וכן שילוב קורסים ממחלקות אחרות.

לכל סטודנט ניתנת האפשרות לביים סרטים קצרים במהלך כל אחת משנות הלימוד (דוקומנטרי או עלילתי) וכן סרט גמר עם ליווי צמוד ואישי.

סרטי הבוגרים גורפים פרסים בפסטיבלים יוקרתיים בארץ ובעולם, כגון קאן, ונציה, ברלין, מועמדויות לפרסי האוסקר, האקדמיה האירופית, שטוקהולם, שיקאגו, פאלם ספרינג ועוד.

בוגרי לימודי קולנוע מנשר בטקס האוסקר

בוגרי לימודי קולנוע מנשר בטקס האוסקר

סרטו העצמאי הקצר בבימויו ועל פי תסריטו של בוגר מחלקת הקולנוע, תומר שושן, בהפקת בוגרת מנשר שירה הוכמן  עם קובי מזרחי, בחמישייה הסופית של המועמדים לאוסקר בקטגוריית הסרט הקצר.

הטקס התקיים בסוף אפריל בלוס אנג'לס.

הסרט, שצילם סער מזרחי בכיכובו של דניאל גד, צולם ב-ONE SHOT של כ-20 דק'.

תקציר: אדם המוצא את אופניו שנגנבו, ומסתבר שעתה הם שייכים לזר. המסע הנואש להחזרתם מתחלף בניסיון להישאר אנושי.

לטריילר הסרט לחצו כאן

לראיון עם תומר לחצו כאן

מתוך הסרט הקצר white eye - בית ספר לקולנוע מנשר

מתוך הסרט הקצר white eye

בית ספר לקולנוע מנשר – תכנית הלימודים

תכנית הלימודים בבית ספר לקולנוע במנשר נותנת את המענה הטוב ביותר לכל מי שמעוניין ליצור קולנוע. למעלה ממחצית הסטודנטים במנשר משלבים כיום מסלול B.A של האוניברסיטה הפתוחה במקביל ללימודים הסדירים ומסיימים לימודי תואר ראשון בקולנוע B.A במדעי הרוח תוך ארבע שנות לימוד אקדמיות. הקורסים של האו"פ נערכים במנשר.

הציוד העומד לרשות הסטודנטים בבית הספר לקולנוע הנו החדיש והאיכותי ביותר: מצלמות HD, דולי, מערכות עריכה – AVID לאוף ליין ופיינל קאט לאון ליין, מערכת פרוטולס לעריכת סאונד, ציוד תאורה והקלטה מקצועי, סט אולפן קולנוע, ספריית סרטים וספרים ועוד.

סגל המרצים במחלקה מורכב מיוצרים בולטים וייחודיים בשדה הקולנוע הישראלי, שמחויבים להוראה איכותית ובלתי מתפשרת.

לימודי קולנוע מקצועיים

לימודי קולנוע מקצועיים

ייחודם של לימודי קולנוע במכללה לאומנות מנשר הוא שילוב של כל האלמנטים – ההכרה בזכות הבחירה של הסטודנט באשר למסלול הלימוד, בין אם הוא מחליט על התמחות בבימוי קולנוע, בצילום קולנוע, בעריכה, בתסריטאות, בהפקה ועוד – כמו גם ההכרה בחשיבות שכל אלמנט תורם למכלול. לימודי קולנוע במנשר מאפשרים התמקצעות אישית, כשהדגש במחלקה הוא על הקניית כלים בסיסיים ומתוחכמים, ליווי אישי, גירויים חיצוניים על ידי אפשרות לקורסים ממחלקות אחרות, ופתיחות מירבית.

בתאריך 18.5.21 התקיים ערב הקרנות חגיגי של סרטי סוף שנה ג' של המחלקה, זוהי הזדמנות נפלאה להתרשם מהיוצרים המוכשרים שלנו!

ערב הקרנות - סוף שנה ג' - לימודי קולנוע

ערב הקרנות – סוף שנה ג' ללימודי קולנוע במנשר

לימודי קולנוע שנה א' (8 קורסים)

– התוודעות לטכניקה ולפואטיקה של השפה הוויזואלית של הקולנוע
– לימוד מערכות העריכה, ציוד הצילום, התאורות והעזרים
– לימוד והתנסות בקולנוע דוקומנטרי וצילום סטילס
– מפגש עם תפיסת העולם הדרמטית בסדנת תסריט
– תולדותהקולנוע והתפתחותו החל משימושיים ראשוניים באמנות ועד המצאת הסרט המדבר
– הבנת הקולנוע על רקע ההיסטוריה של התרבות, של האמנות ושל הרעיונות

לימודי קולנוע שנה ב' (8 קורסים)

–  לימוד דפוסי העבודה של הקולנוע העלילתי והתמקצעות בהם: מיזנסצינה, לוקיישן, סצינה ודיאלוג
– גיבוש התפיסה בקולנוע הדוקומנטרי: התחקיר, התסריט והבימוי הדוקומנטרי
– מסלולי התמחות בעריכה ו/או בתסריטאות
– התמקצעות בצילום קולנוע
– הכרות עם הקולנוע המודרני (אמריקאי ואירופאי) והישראלי ופיתוח חשיבה ביקורתית

צילום סרט במסגרת לימודי קולנוע

צילום סרט במסגרת לימודי קולנוע

לימודי קולנוע שנה ג' (8 קורסים)

– קול אישי וסגנון ביצירה הקולנועית (בימוי)
– התנסות אינטנסיבית בעבודה עם שחקנים
– סדנאות הקלטה ועיבוד קול וסאונד
– העמקה במסלולי התסריט והעריכה
– התנסויות מקצועיות בצילום קולנוע ובחינת ההיבט הרעיוני שהוא מאפשר
– הכרות עם תיאוריות קולנועיות חתרניות ואלטרנטיביות

לימודי קולנוע שנה ד' (5 קורסים)

– הכנה לסרט הגמר
– קורסים מרחיבי ידע ודעת
– ליווי אישי לקראת סרט הגמר
– השלמת חוסרים שהתגלו במהלך הלימודים
– הערכות למציאות שאחרי תום הלימודים

צילומים כחלק מלימודי קולנוע

צילומים כחלק מלימודי קולנוע

 

שאלות ותשובות נפוצות במסגרת לימודי קולנוע:

למי מתאים ללמוד לימודי קולנוע?

לימודי קולנוע במנשר מתאימים לכל מי שרוצה לעסוק באופן מעשי בעשיית קולנוע, בין אם זה להיות במאי, תסריטאי, צלם קולנוע, עורך קולנוע, מפיק, ארט וכו'. בעיקר מתאים לבני 18-30 כי הלימודים מכוונים לאנשים שאחרי זה גם ירצו להשתלב בתעשייה-אמנות הזו. בניגוד לאמנויות אחרות קצת קשה לעשות קולנוע בצורה עצמאית לחלוטין.

מה לומדים בלימודי קולנוע?

בלימודי קולנוע במנשר לומדים את כל המקצועות המרכזיים וגם התומכים. הקורסים העיקריים הם בימוי ותסריט, אך אינם חובה החל משנה שניה, הקורסים האחרים עריכה וצילום הם חובה כמובן בשנה א' אבל אינם חובה בהמשך, כמו כן: צילום סטילס, קולנוע דוקומנטרי, משחק מול מצלמה ובימוי שחקנים, הקלטה וסאונד, פיתוח סדרות וכמובן קורסי תולדות הקולנוע וקולנוע ישראלי ועכשווי.

מהם תנאי הקבלה ללימודי קולנוע?

תהליך הקבלה הוא מדורג ומובנה ונועד להבטיח תיאום ציפיות. זה מתחיל בפגישת יעוץ ללא תשלום, שבה מקבל הפונה ללימודים הסברים מפורטים על תוכנית הלימודים, על המסלול לתואר והתרשמות מהחללים, ממחסן הציוד, מתוצרים. לאחר מכן נקבע ראיון קבלה שאליו צריך הפונה להביא כמה משימות (לא קשות ויקרות), כמו כן עליו לענות על שאלון בכתב וכן ראיון אישי עם מנהל המכללה. הקבלה למנשר אינה מותנית בתעודת בגרות, אך על הפונה להיות מעל גיל 18 ולהיות מחויב ללימודים מלאים.

כמה זמן נמשכים לימודי קולנוע?

לימודי קולנוע נמשכים 4 שנים. כך מקובל בכל העולם. הסטודנט מתחייב כל פעם רק לשנה ויכול להפסיק בכל שלב אם החליט שקיבל מספיק או שאין רצון להמשיך. כל שנת לימוד בנויה כמו באוניברסיטה על 8 חודשי לימוד (נובמבר – יוני). הלימודים פרוסים על 3-4 ימי לימוד בשבוע, ויש כמובן גם שיעורי בית: כתיבה, צילום, הפקה, תרגול תוכנות וכו'.

מהן אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי קולנוע?

כמעט כל אחד רוצה לעשות את הסרט שלו. במהלך הלימודים כל אחד עושה סרטים קצרים, ככל שהוא מצליח ורוצה, אבל כשיוצאים החוצה ורוצים לעשות סרט ארוך שיגיע לקולנוע, אזי בגלל תקציבים מוגבלים לא כולם מצליחים. מה שצריך לזכור שסביב כל במאי יש 30-40 אנשי צוות בסרט ישראלי (בהוליוודי יש הרבה יותר): עוזרי תסריט, עוזרי בימוי, צלמים ועוזרי צלם, עורכים ועורכות, מפיקים, מקליטים, אנשי תאורה, ארט וכו' – כולם שותפים בהתרגשות הגדולה של עשיית סרט, וכל זה בלי לספור שחקנים, שחקניות, מאפרות, מלבישים וכו'. כ- 90% מהבוגרים משתלבים בתעשייה הנהדרת הזו.